Nuci umplute

de Lavinia in Dulciuri, 24 Oct 2013 | 35188 vizualizari

 

Am zis sa incerc si eu forma de nuci care statea undeva uitata de multi ani :) Au iesit niste nuci super delicioase care amintesc de gustul copilariei :)

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci:
  • 2 oua
  • 1/2 cana ulei(10 linguri)
  • 1/2 cana lapte(10 linguri)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
  • faina cat cuprinde(cca 600 g)
  • Crema:
  • 150 g pesmet din biscuit/coji de nuci(eu am pus jumate biscuiti si jumate coji de nuci)
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1 lingura Nesquik
  • 3 linguri de zahar
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lingura de rom
  • 125 g unt
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul pana se dizolva zaharul.


Adauga lingura cu lingura uleiul,laptele si amoniacul stins.


Adauga faina si incepe sa framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini.(sa fie un aluat nici prea moale nici prea tare)


Lasa aluatul la odihnit pentru 30 de minute.


Pune in presa pentru nuci cate 1 biluta mica de aluat si coace-le pe flacara de la aragaz pana se rumenesc usor .(cam 1 minut pe fiecare parte)


Cand s-au racit indeparteaza cu grija marginile.(unde este cazul)


Amesteca pesmetul din biscuiti cu nesquik-ul ,cacaua ,zaharul ,romul si laptele rece.


mixeaza untul spuma si adauga treptat din crema de biscuiti.


Umple fiecare coaja de nuca cu crema obtinuta apoi uneste-le doua cate doua.


Da nucile prin zahar pudra apoi pastreaza-le in cutii/pungi pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Sunt mult mai bune a doua zi.

2

De fiecare data cand formati bilutele de aluat sa aveti mana unsa cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (81)

Lavinia 1

17.12.2013, 11:55

Cu mult drag

babi5 1

28.11.2014, 14:28

paolla78 1

09.12.2014, 13:59

Buna ziua ! Vreau sa fac si eu reteta trebuie sa marturisesc ca am niste emotii...cum e pentru prima data ! Vreau sa stiu daca pot inlocui pesmetul cu nuca macinata ! Merciiii !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lady's cake