Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2016 | 6720 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" 
Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat:

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina.

Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.

Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).

Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.

Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper .

Scoatem compozitia de clatite din frigider.

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem  la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula. 

Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.

Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat. 

Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .

 

TIPS-URI

1

Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.

2

Din compozitia data obtinem 6 clatite.

3

Umplem clatitele cat inca sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

15.02.2016, 10:24

caltite gustoase si savuroase

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:54

Astea da

Ina 1

23.02.2016, 19:58

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat