Clatite cu fineti

de Lau in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 5204 vizualizari

 

sa aveti o primavara frumoasa alaturi de cei dragi

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 l lapte
  • 200g zahar
  • un varf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta  de portocale
  • faina cat cuprinde sa devina un aluat mai subtire ca la chec
  • ulei(eu pun 100g in aluat si nu mai pun in tigaie)
  • fineti pentru uns clatitele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu fineti:

amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul.


Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa se incinga dupa care punem cu polonicul aluatul in tigaie, rumenim pe amandoua parti.


Daca punem ulei in aluat nu mai punem de fiecare data ulei in tigaie.


Cand sunt gata le ungem cu Fineti sau ce dorim. Eu le am uns si cu dulceata de cirese


Le rulam sau impaturim, eu le-am rulat dupa care le-am taiat in 2, asa nu mai arunc ce ramane

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fineti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

01.03.2011, 21:37

miuta

mamaieelena 1

01.03.2011, 23:47

bune rau

Lau 1

02.03.2011, 08:51

mamaie multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Clatite a la buni