Prajitura Izaura

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 1967 vizualizari

 

A sosit in sfarsit zapada si la Amman.Si ca in fiecare an , ramanem acasa cateva zile.Ammanul este un oras construit pe 7 coline,si majoritaea drumurilor fiind in panta , devin impracticabile cand ninge.Am cautat in caietul cu retete prajituri pe care doresc sa le incerc de mult, dar din lipsa de timp nu am reusit pana acum.Prajitura Izaura este de data aceasta cea care mi-a atras atentia prin aromele si simplitatea ei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao cernuta
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 linguri de apa
  • Pentru crema de lamaie
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie: coaja rasa+zeama
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Izaura:



Blatul


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa.


Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Se coace intr-o tava dreptunghiulara la 160 de grade cca 35 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.


Se lasa blatul la racit si se taie in 2 jumatati de-a curmezisul.


Crema de unt


4 galbenusuri cu 250 de g de zahar si 4 linguri de apa se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga treptat la 200 de g de unt frecat spuma pana se omogenizeaza.


Se unge blatul cu crema.


Crema de lamaie


Cele 4 albusuri cu 250 g de zahar si sucul si coaja rasa de la o lamaie, se fierb pe baie de abur pana se ingroasa.


Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste crema de unt.


Glazura


Se fierb intr-un ibric 150 de g de zahar cu 3 linguri de cacao si 3 linguri de apa.


Cand s-a ingrosat se adauga 50 de g de unt si se toarna calda peste crema de lamaie.


Se portioneaza dupa dorinta.


Eu am facut unul din blaturi sub forma de tortulet si l-am decorat cu ciupercute de cocos , bomboane colorate si capsuni.


Unul din blaturi l-am portionat in patrate pe care le-am decorat cu bombonele colorate.


Pofta buna!d

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Izaura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (15)

Lau 1

11.01.2015, 15:56

La multi ani

elucubratiiculinare 1

12.01.2015, 14:57

monik80 1

19.03.2015, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata