Clatite cu flori de salcam

de marianascarlat in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 6959 vizualizari

 

De multi, multi ani n-am mai mancat clatite cu flori de salcam. Anul asta mi s-a facut un dor nebun de ele si m-ati ajutat si voi cu pozele si comentariile despre salcami infloriti si flori de salcam. Asa ca ieri am adunat o sacosa de flori de salcam dintr-o plantatie departe de orice drum.

 

INGREDIENTE

  • 1/2l lapte
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 2 pumni zdraveni de flori de salcam
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu flori de salcam:

Am pus florile de salcam intr-o strecurataoare si le-am spalat sub jet de apa. Le-am lasat la scurs de aseara pana azi cand am purces la treaba.

Intr-un bol am pregatit compozitia de clatite  din ingredientele de mai sus in care am pus la urma si florile de salcam.

Apoi am trecut la copt.. Au iesit delicioase!

 

TIPS-URI

1

compozitia de clatite o potriviti de grosime dupa gustul fiecaruia. Mai puneti lapte daca vi se pare prea groasa.

2

Cautati sa fie florile de salcam pe un singur strat, altfel nu se coc destul.

3

Intoarceti clatita atunci cand se misca lejer in tigaie. Dupa prima incercare, pe celelalte le-am intors prin aruncare.

4

Am uns tigaia inainte de fiecare clatita,

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

ANNA_46 1

13.05.2013, 02:14

Mmmm.....clatite aromate , un deliciu

_Alina_ 1

13.05.2013, 09:09

marianascarlat 1

13.05.2013, 10:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piersici de post