Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 7717 vizualizari

 

Am preparat aceste clatite cu laptele de soia Joya Natur. Sosul de vanilie este "home made" si este de post. Pofta buna :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • - 450 ml băutură soia Joya Natur
  • - 150gr. făină
  • - 50 gr. miez de nuca macinat grosier;
  • - un praf de sare;
  • - ulei (pentru prajit)
  • Pentru umplutura:
  • - 300g gem de caise;
  • - ¼ linguriţă de scorţişoară;
  • 1 linguriţă zeama de lămîie;
  • Pentru sosul de vanilie:
  • - 60gr. lapte de soia Joya Natur;
  • - 5 gr. amidon de porumb;
  • - 25 gr. margarina;
  • - 85 gr. zahar;
  • - un praf de pudra de ghimbir;
  • - 1/4 lingurita rasa de scortisoara;
  • - un praf de sare;
  • - 1/4 de lingurita extract de vanilie (din pastaie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post):

Cum preparam clatitele:

Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam gemul de caise cu scortisoara si zeama de lamaie.

Cum pregatim sosul de vanilie:

Dizolvam amidonul in laptele de soia rece. Punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu, la foc mic si amestecam pana se ingroasa putin.

Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi il pastram la frigider.

Cum montam preparatul:

Ungem clatita cu amestecul pentru umplutura, impaturim dupa bunul plac si turnam deasupra sos de vanilie si bucatele de nuca prajita.

Le servim alaturi de un pahar cu lapte Joya Natur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 19:56

Daca ar mai fi, cu placere te-as servi, insa s-au papat

RuxyRux 1

24.03.2013, 23:46

Minunate!

Patricia Iordache 1

25.03.2013, 00:41

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie