Inghetata de vanilie si afine

de MIUTA in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 1401 vizualizari

 

Va recomand sa faceti aceasta inghetata macar o data.Nu o sa va para rau,e cea mai buna inghetata din lume.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 ml lapte condensat
  • 3 linguri smantana grasa
  • o pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca Hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie si afine:

Pentru inceput se pune laptele la fiert cu 50 g zahar si o pastaie de vanilie.


Intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 50 g zahar pana se topeste.


Cand laptele incepe sa fiarba se opreste focul si se scoate vanilia afara.


Se toarna peste galbenusuri in fir subtire si se amesteca continu ca la maioneza.


Cand am amestecat tot laptele cu galbenusurile se pune din nou pe foc si se amesteca inca 5-10 minute pana se ingroasa.Pastaia de vanilie se despica in doua iar cu ajutorul unui cutit se iau bobitele din interior si se pun in crema de lapte.


Se da la rece pentru 20 minute timp in care se mixeaza frisca foarte bine.


Se scoate de la rece(din frigider,nu congelator) si se amesteca cu laptele condensat,smantana si frisca.


In jumatate din compozitia de inghetata am pus afine inghetate de la congelator.


Am pus inghetata in doua caserole si le-am bagat in congelator.


Dupa o ora le-am scos si am amestecat foarte bine cu o lingura in amandoua caserolele.


Pe urma am mai amestecat inca de patru ori din jumatate in jumatate de ora.


E foarte,foarte,foarte buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

31.10.2011, 11:25

Bucataras Medi 1

02.11.2011, 19:46

wow.......ce combinatie apetisanta.............

kamy 1

02.11.2011, 21:48

eu in austria am mancat cea mai buna inghetata din viata mea iar cea de afine era pe primul loc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Pere în sos de caramel