Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter

de camelia75 in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 4177 vizualizari

 

Pana azi strambam din nas atunci cand piticii imi cereau clatite...Fum,miros si prea mult timp petrecut langa tigaie.
Cu vasul Zepter am scapat de toate!!!
Am facut clatite fara fum,caldura si miros.
Pentru ca aveam si 1 kg de zmeura, pe care piticii au refuzat sa o manance pe motiv ca-i prea acrisoara, m-am hotarat sa incerc sa fac gemul in vasul Zepter.A fost mult mai comod,deoarece nu a trebuit sa stau "lipita" de aragaz sa amestec gemul.Dupa ce l-am spumuit,am dat focul mic si l-am lasat sa fiarba.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru gemul de zmeura:

  • 1 kg zmeura
  • 700 gr zahar
  • sucul de la 1/2 de lamaie

Ingrediente pentru clatite:

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 200 ml. de lapte
  • 200 ml. de apa minerala
  • 1 praf de sare
  • arome dupa preferinte( 1 plic de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie)
  • 1 lingura ulei pentru uns vasul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter:

Mod de preparare gem de zmeura:

1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs.

2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.

3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi puneti vasul pe focul mare(aveti grija ca flacara sa nu depaseasca baza vasului).Inlaturati spuma formata cu ajutorul spumierei.

4.Lasati focul mic si acoperiti cu capacul.Din cand in cand ridicati capacul pentru a sterge condensul format.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde opriti focul.Cand acul termocontrol a coborat in zona galbena verificati daca gemul are consistenta dorita,iar daca mai trebuie fiert puneti din nou pe foc.Gemul este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau il puteti verfifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita ge, din vas si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)

5.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)

6.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.





Mod de preparare clatite:

1.Puneti toate ingredientele in bolul mixerului si mixati bine, timp de 3 minute.

2.Puneti la foc mediu vasul Zepter, acoperit cu capacul.Cand acul termocontrol ajunge la inceputul zonei verzi,lasati focul mic.

3.Ungeti cu ulei baza vasului si puneti un polonic de compozitie avand grija sa “imbracati” toata suprafata vasului.

4.Puneti capacul si lasati 1 minut, apoi intoarceti clatita pe partea cealalta si mai lasati 1 minut.

5.Dupa ce terminati cu prepararea clatitelor,le umpleti cu gem si le rulati.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

20.08.2013, 07:29

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 12:50

mmm...o bunatate

Pushaa 1

19.12.2013, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu caramel, nuca si banane