Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter

de camelia75 in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 6680 vizualizari

 

Pana azi strambam din nas atunci cand piticii imi cereau clatite...Fum,miros si prea mult timp petrecut langa tigaie.
Cu vasul Zepter am scapat de toate!!!
Am facut clatite fara fum,caldura si miros.
Pentru ca aveam si 1 kg de zmeura, pe care piticii au refuzat sa o manance pe motiv ca-i prea acrisoara, m-am hotarat sa incerc sa fac gemul in vasul Zepter.A fost mult mai comod,deoarece nu a trebuit sa stau "lipita" de aragaz sa amestec gemul.Dupa ce l-am spumuit,am dat focul mic si l-am lasat sa fiarba.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru gemul de zmeura:

  • 1 kg zmeura
  • 700 gr zahar
  • sucul de la 1/2 de lamaie

Ingrediente pentru clatite:

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 200 ml. de lapte
  • 200 ml. de apa minerala
  • 1 praf de sare
  • arome dupa preferinte( 1 plic de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie)
  • 1 lingura ulei pentru uns vasul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter:

Mod de preparare gem de zmeura:
1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs.
2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi puneti vasul pe focul mare(aveti grija ca flacara sa nu depaseasca baza vasului).Inlaturati spuma formata cu ajutorul spumierei.
4.Lasati focul mic si acoperiti cu capacul.Din cand in cand ridicati capacul pentru a sterge condensul format.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde opriti focul.Cand acul termocontrol a coborat in zona galbena  verificati daca gemul are consistenta dorita,iar daca mai trebuie fiert puneti din nou pe foc.Gemul este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau il puteti verfifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita ge, din vas si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
5.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
6.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.


Mod de preparare clatite:
1.Puneti toate ingredientele in bolul mixerului si mixati bine, timp de 3 minute.
2.Puneti la foc mediu vasul Zepter, acoperit cu capacul.Cand acul termocontrol ajunge la inceputul zonei verzi,lasati focul mic.
3.Ungeti cu ulei baza vasului si puneti un polonic de compozitie avand grija sa “imbracati” toata suprafata vasului.
4.Puneti capacul si lasati 1 minut, apoi intoarceti clatita pe partea cealalta si mai lasati 1 minut.
5.Dupa ce terminati cu prepararea clatitelor,le umpleti cu gem si le rulati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza si sos de vanilie