Clatite cu pere varatice in compozitie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 4542 vizualizari

 

Pentru ca am vazut atatea clatite minunate cu ocazia Festivalului Clatitelor si pentru ca mi s-a facut pofta enorma de ele si pentru ca mai aveam cateva pere varatice la tara am zis sa incerc si eu ceva nou pentru mine, si anume clatite cu pere varatice in compozitie. Pe unele le-am servit cu miere, iar pe altele cu dulceata de gutui facuta de Merisor, care, apropo, a fost dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 ml lapte;
  • esenta de pere;
  • 10 linguri cu varf de faina;
  • 5 pere varatice.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu pere varatice in compozitie:

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de coaja si seminte, spalate si date pe razatoare.

Se pune o tigaie ceramica (nu mai este nevoie de ungere) la foc, se lasa sa se incalzeasca si se toarna un polonic din aluatul obtinut. Se asteapta sa se coaca, dupa care se intoarce pe partea cealalta. Dupa ce s-a copt si pe aceasta parte, se pune clatita pe o farfurie. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.  

Clatitele se pot servi simple sau umplute cu miere, dulceata, gem, branza dulce etc.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pere varatice in compozitie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de gris cu lapte de soia