Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

de alinutza1983 in Dulciuri, 29 Sep 2011 | 5566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite :
  • 500 ml lapte;
  • 180 gr faina alba;
  • 50 gr unt;
  • 2 oua;
  • 1 praf scortisoara
  • pentru umplutura :
  • 1 cutie de ricotta ( 250 gr);
  • 150 gr unt;
  • 100 gr stafide aurii;
  • 2oua;
  • 1 lingurita coaja lamaie rasa;
  • 5 linguri miere;
  • 1 kg mere;
  • scortisoara;
  • zahar brun
  • pentru sosul de scortisoara :
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 ml suc de mere
  • pentru decor :
  • zahar+apa ( pentru caramel din care facem diverse decoruri)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara:

1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt.


2. Cel de-al doilea pas presupune sa pregatim umplutura clatitelor. Astfel, punem mai intai la inmuiat in apa calduta stafidele, iar in intervalul cat acestea se vor hidrata, vom cali merele .

Intr-o tigaie incapatoare topim 50 gr unt, apoi punem merele ( eu le-am decupat ca niste sfere micute, dar pot fi taiate cubulete) , zahar brun ( 2-3 linguri) si scortisoara.. Lasam merele pe foc si amestecam din cand in cand pana acestea se inmoaie.


3.Separat, intr-un bol, punem ricotta ,stafidele hidratate,100 gr unt topit, 2 oua, mierea si coaja ras de lamaie; amestecam toate aceste ingrediente si la final incorporam si merele calite.


4. Foile de clatite le vom umple cu umplutura de mar si ricotta ; pliem foile in 2 pe verticala, apoi iara in 2 pe orizontala si ne va rezulta un fel de pernuta de clatita; astfel impaturite, clatitele se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se dau la copt cca 20 min, la foc mediu.


5. Sosul de scortisoara se prepara amestecand sucul de mere usor incalzit cu zaharul pudra si scortisoara. Acest sos se toarna peste clatitele coapte.Servim clatitele caldute , decorandu-le dupa plac cu zahar pudra si decoruri din zahar caramelizat. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ricotta se poate inlocui cu branza de vaci autohtona ( eu aveam insa o cutiuta care statea de prea mult timp in frigider! )

2

aluatul de clatite poate fi cel agreat de fiecare gospodina in parte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

01.10.2011, 08:03

Sarisem peste asta.
Grozava! Si cum arata si ce buna tre' sa fie!

carmenvlad 1

01.10.2011, 11:50

O combinatie extrem de delicioasa, clatite cu mere, branza si scortisoara. Iar sosul cred ca este o bunatate.

Lau 1

02.10.2011, 22:02

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu caramel, nuca si banane