Mere coapte cu scortisoara si miere de albine

de izulika in Dulciuri, 31 Oct 2010 | 10742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere acrisoare mari
  • 50 g unt
  • 2 pliculete zahar cu aroma de scortisoara
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 7-8 nuci mari
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu scortisoara si miere de albine:

Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se amesteca miezul de nuca cu zahar cu aroma de scortisoara si se pune cu o lingurita in fiecare mar.Merele se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc usor si se inmoaie.Dupa ce se scot din cuptor se i-a cate un mar,peste care se pune miere de albine si inca un praf de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu scortisoara si miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mere coapte cu scortisoara si miere de albine-0
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine-1
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine-2
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine-3
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine-4

COMENTARII (11)

izulika

izulika 1

31.10.2010, 23:52

ma bucur ca va plac merele coapte, au fost delicioase

elena1988

elena1988 1

19.01.2011, 10:42

lacrimioara

lacrimioara 1

30.01.2011, 14:26

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!