Tort cu capsuni Fraisier

de Catalina L in Dulciuri, 10 Sep 2016 | 547 vizualizari

 

 "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Este o reteta clasica a bucatariei franceze compusa din  pandispan, capsuni si crema de vanilie cu unt.
Se poate decora cu martipan.
 
Va prezint o varianta cu frisca (in loc de unt).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/tort-cu-capsuni-fraisier_30.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de capsuni

Pentru biscuit:

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Pentru crema pâtissière:

  • 600 ml de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • vanilie pudra
  • 4 linguri de amidon de porumb-maïzena
  • 100 gr de zahar
  • 50 gr de unt
  • 4 foi de gelatina

Pentru frisca:

  • 25 cl smantana lichida
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de chantifix

Sirop:

  • 200 ml de apa
  • 40 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni Fraisier:

Pregatiti siropul:


Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve.


Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Preparati biscuitul:


Se separa galbenurile de albusuri.


Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de ulei amestecand mereu.Se pune treptat faina si se adauga albusurile batute spuma.

Se pune compozitia intr-o tava de tort unsa si se da la cuptor pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea).


Cand biscuitul s-a racit un pic se scoate din forma si se taie in 2 cu un cutit lung.


Preparati crema:


Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert 40 cl de lapte cu vanilia si untul taiat bucatele.



Se dilueaza amidonul de porumb cu 20 cl de lapte amestecand bine.


Adaugati galbenusurile de ou, zaharul si amestecati bine.


Se toarnă treptat peste compozitia cu galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa.


Luati de pe foc, adaugati foile stoarse de gelatina, amestecati bine.


Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.


Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.


Dupa 2 ore pregatiti frisca.


Mixam smantana rece intai usor, apoi la viteza mai mare adaugand treptat zaharul si plicul de chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine.


Incorporam frisca in crema de vanilie amestecand usor de sus in jos.


Montati prajitura imediat :


Intr-un cerc detasabil plasati partea inferioara a biscuitului.


Imbibati bine biscuitul de sirop si plasati jumatati de capuni pe marginile cercului..


Cu ajutorul unui posh depuneti deasupra jumatate de crema.


Continuati cu capsuni si terminati cu crema.


Imbibati biscuitul ramas cu sirop si depuneti-l deasupra apasand usor.


Lasati o noapte la frigider.


Demulati si decorati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni Fraisier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

13.09.2016, 13:51

Prezenta la tort

simona72 1

14.09.2016, 09:17

Minunat!!

diaconta 1

14.09.2016, 22:55

Un tort delicios si ti-a iesit tare aspectuos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mena