Clătite de post

de georgiaskitchen in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 3872 vizualizari

 

Pentru ca azi e miercuri și pentru ca e zi de post, am pregătit aceste gustoase clătite umplute cu dulceață de vișine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană cu apă minerală
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf cuțit sare
  • ½ fiolă esență de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • faină cât sa iasă compozitia de consistență mai lichidă
  • ulei pentru prăjit
  • dulceață de vișine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite de post:

Pentru început am pus cana cu apa minerală într-un castron, apoi zahărul, sarea, uleiul și am amestecat până ce zahărul s-a topit. Pe urmă am pus făină până am obținut consistența pe ca mi-am dorit-o și la final esența de vanilie.

Aluatul astfel obținut, l-am ținut la frigider timp de 30 de minute să se odihnească.

După, am trecut la prăjirea clătitelor, iar când le-am terminat le-am umplut cu dulceață de vișine și le-am ornat cu glazură de cacao, pe care am făcut-o din amestecarea a două linguri de zahăr pudră, o lingură de cacao, o lingură de ulei și două linguri de apă fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

cristeena20 1

07.05.2014, 15:41

ce frumoase au iesit !! nu am incercat pana aucm fara oua !!

alilianaa 1

07.05.2014, 19:44

o bunatate, indiferent cum..

Rocsi 1

07.05.2014, 20:06

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie sau nesquik