Clatite de post

de robert_b in Mancaruri de post, 26 Sep 2021 | 5426 vizualizari

 

Un desert simplu şi rapid, ideal pentru o zi de post. Aluatul cu apă carbogazoasă este foarte bun. Clătitele ies moi şi elastice.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apă carbogazoasă
  • 380 g făină
  • 5 g sare
  • 5 g zahăr vanilat
  • 10 g zahăr tos
  • 1 lingură cu amidon
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Într-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pune uleiul şi se mai amestecă puţin. Clătitele se prăjesc, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Tigaia mea are 26 de centimetri. Se servesc cu umplutura preferată (cremă de ciocolată tartinabilă, gem etc.).

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai frumoasă, se adaugă 1 linguriţă de turmeric pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)