Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura

de Ina in Dulciuri, 23 Aug 2014 | 4464 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta
In sfarsit i-am potolit lui Costel pofta de clatite :D :))) Am ales sa fac reteta Oanei , doar ca am dublat cantitatile ingredientelor si am marit cantitatea de apa minerala carbogazoasa, intrucat din cantitatile date obtinusem un aluat foarte gros, pe care nu-l puteam turna in tigaie :D ( posibil din cauza fainii, eu folosind faina de tara, nu din magazin. ) Se obtin clatite pufoase si aromate. Multumesc, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • extract de vanilie
  • Pentru servire:
  • inghetata asortata ( ciocolata, nes, vanilie )
  • sos de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura:

Clatite pufoase reteta

Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare.  Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand  usor pentru uniformizare.  Se obtine o compozitie de consistenta  unei smantani proaspete, care curge.  Aromatizam totul cu o lingurita extract de vanilie si omogenizam. 

Incingem tigaia pentru clatite si picuram maxim jumatate de lingurita cu ulei, incercand sa dispersam picaturile pe intreaga suprafata a tigaii. Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam aceasta compozitie intr-o margine a  tigaii, rotind rapid tigaia, astfel incat lichidul sa acopere toata baza acesteia.

Lasam tigaia un minut la foc mic, pana ce marginile clatitei de desprind usor de vas. Cu o spatula ( sau cu mana ) intoarcem clatita , lasand-o 30 secunde pentru a se coace si  pe partea cealalta. 

Scoatem clatitele pe o farfurie, iar cand se racesc le umplem dupa preferinte.

Eu am ales  sa fac cu inghetata si sos de zmeura :X  

Costel le-a dorit clasice, cu gem de capsuni . 

TIPS-URI

1

Pe parcursul coacerii clatitelor, compozitia care ramane in vas se mai ingroasa, astfel incat mai puteti adauga apa carbogasoasa, pentru subtiere.

2

Pentru obtinerea celor 20 clatite am folosit tigaia pentru clatite SMILEY, cu diametrul de 22 cm ( 19 masurati la baza :P ) achizitionata din camara bucatarasilor. Multumesc si pe aceasta cale, Bucataras.ro! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu inghetata asortata si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce si stafide (la cuptor)