Clatite (reteta mea de baza)

de Lavinia in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 3357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 3 cani faina
  • lapte pentru un aluat moale
  • 1 vf cutit praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite (reteta mea de baza):

Mixam galbenusurile cu praful de sare zaharul zi zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Adaugam untul topit si racit si mixam in continuare. Adaugam faina, laptele, praful de copt stins cu putina apa minerala si esenta de rom si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Lasam aluatul la rece sa se odihneasca minim 3 ore.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam peste aluatul de clatite.

Coaceti clatitele pe fiecare parte si le serviti cu umplutura aleasa.

Sunt atat de bune,aromate si fragede ca imi place sa le mananc asa simple!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite (reteta mea de baza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lavinia 1

01.02.2013, 12:45

multumesc

Rocsi 1

01.02.2013, 21:17

Clatite as servi oricand!

Lavinia 1

01.02.2013, 21:38

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes - clatite americane cu miere si dulceata de cirese