Clatite tavalite

de alinutza1983 in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 2480 vizualizari

 

Sunt cele mai la inemana dulciuri, care ne scot din orice incurcatura...:)...asa a fost in cazul meu!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 oua
  • 350-400 ml lapte
  • 200-250 gr faina
  • 1 praf de sare, ulei
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri mascarpone
  • 2-3 linguri zahar
  • 1-2 oua
  • 2 linguri esenta rom
  • optional: stafide
  • PENTRU FINISARE:
  • 200 gr pesmet,
  • 150 gr nuca,
  • 2linguri zahar pudra,
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite tavalite:

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...


2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.


3. Clatitele se vor umple cu aceasta compozitie de barnza, apoi se vor rula, avand grija sa fie stranse bine la capete...


4. separat , in unt, vom rumeni pesmetul, iar catre final adaugam si nuca macinata si zahrul.


5. Intr-un vas termorezistent ( tapetat cu unt si pesmet ) se vor aseza clatitele soldateste , iar deasupra lor se va pune din belsug amestec din pesmet si nuca.


6. Dam totul la cuptor cca 10 min, la foc mediu....cand sunt gata pot fi insotite si de un sos de ciocolata sau caramel ( dar deja sunt mult prea bogatein calorii) , dar si de un praf de scortisoara.

 

TIPS-URI

1

in aluatul de clatite, putem inlocui o parte din cantitatea de lapte cu apa minerala (ies mai pufoase asa)

2

mascarpone se poate inlocui cu niste smantana autohtona.

3

( putem folosi orice alta reteta de clatite )- dupa bunul plac al fiecarui bucataras

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

06.02.2011, 12:56

te scot pe tine Motane,eu ma duc la o tavaleala prin zapada

mirela0911 1

06.02.2011, 19:47

Ce bune sunt

adry88 1

04.07.2011, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca