Clatite umplute cu branza dulce

de Patricia Iordache in Dulciuri, 13 Iun 2013 | 7955 vizualizari

 

Desi prefer clatitele umplute cu dulceata de cirese amare sau visine, de data aceasta m-am gandit sa incerc o umplutura din branza dulce, smantana, lamaie si zahar. Va asigur ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • pentru aproximativ 15-18 clatite cu diametrul de 16 cm:
  • 300 gr. faina;
  • 250 ml. lapte;
  • 250 ml. bere;
  • 2 oua;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 esenta lamaie;
  • un praf de sare;
  • ulei (pentru prajit);
  • pentru umplutura:
  • 170 gr. branza dulce bine scursa de zer;
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa (20% sau mai mult);
  • 2 linguri cu zahar tos;
  • coaja rasa de la o lamaie mica;
  • 1 esenta lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu branza dulce:

Cum preparam clatitele:

Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.

Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un  polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.

Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.

Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.

 

TIPS-URI

1

Daca nu puteti manca la o singura masa atatea clatite, recomand sa prajiti doar jumatate din compozitie, iar restul sa o pastrati la frigider , intr-un vas acoperit, pana cel mult a doua zi cand puteti praji o noua "runda". Astfel veti manca clatite proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce la cuptor