Fursecuri fragede cu rahat si cocos

de dentistutza in Dulciuri, 28 Ian 2012 | 2730 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, se pastreaza proaspete si dupa cateva zile ...daca mai raman!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt moale, la temp. camerei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cup faina (pana la 1.3 cup daca este nevoie)
  • 1/3 cup cacao
  • 1 praf de sare
  • rahat taiat cubulete
  • cam 200 gr. nuca cocos razuita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu rahat si cocos:

Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine galbuie. Aluatul se lucreaza pe suprafata presarata cu nuca de cocos, se intoarce pe ambele parti si se intinde o foaie potrivita ca grosime.


Acum, dupa placul fiecaruia, se taie forme de fursec simplu care se vor coace ca atare sau, cum am procedat eu, se ia o bucata de aluat si in ea se impatureste o bucatica de rahat. Se tavaleste iar prin nuca de cocos, si se coc la foc potrivit cam 15 minute. Se lasa la racit in tava deoarece calde fiind sunt friabile.


 

TIPS-URI

1

Acest aluat este foarte potrivit ca baza pentru tarte.

2

Se poate prelucra la fel de bine si pe suprafata presarata cu nuca macinata sau cu zahar pudra amestecat cu putina faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.01.2012, 19:23

de minune merg acum langa cappucino ce mi l-am pregatit

mirela0911 1

28.01.2012, 20:34

delicioase!

mamaieelena 1

28.01.2012, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos