Fursecuri fragede cu rahat si cocos

de dentistutza in Dulciuri, 28 Ian 2012 | 2475 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, se pastreaza proaspete si dupa cateva zile ...daca mai raman!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt moale, la temp. camerei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cup faina (pana la 1.3 cup daca este nevoie)
  • 1/3 cup cacao
  • 1 praf de sare
  • rahat taiat cubulete
  • cam 200 gr. nuca cocos razuita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu rahat si cocos:

Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine galbuie. Aluatul se lucreaza pe suprafata presarata cu nuca de cocos, se intoarce pe ambele parti si se intinde o foaie potrivita ca grosime.


Acum, dupa placul fiecaruia, se taie forme de fursec simplu care se vor coace ca atare sau, cum am procedat eu, se ia o bucata de aluat si in ea se impatureste o bucatica de rahat. Se tavaleste iar prin nuca de cocos, si se coc la foc potrivit cam 15 minute. Se lasa la racit in tava deoarece calde fiind sunt friabile.


 

TIPS-URI

1

Acest aluat este foarte potrivit ca baza pentru tarte.

2

Se poate prelucra la fel de bine si pe suprafata presarata cu nuca macinata sau cu zahar pudra amestecat cu putina faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

28.01.2012, 19:23

de minune merg acum langa cappucino ce mi l-am pregatit

mirela0911 1

28.01.2012, 20:34

delicioase!

mamaieelena 1

28.01.2012, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti