Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

de mirela0911 in Pui, 17 Feb 2016 | 6619 vizualizari

 

Si daca tot e la moda prepararea clatitelor, am zis sa vin si eu cu ceva!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • sare
  • 3 lg ulei
  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • apa minerala

Pt.umplutura:

  • 3-4 lg ulei
  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 2 lg masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • piper
  • 1 lg patrunjel verde tocat

Pt. gratinat:

  • 300 g smantana
  • sare roz de himalaya, piper
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate:

Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se toarna din nou apa minerala cate putin pana se va obtine consistenta dorita. Se coc clatitele in tigaia bine incinsa si stropita din cand in cand cu putin ulei. 

Umplutura: Pieptul de pui se spala si se zvanta sau se sterge cu prosoape de surplusul de apa. Se taie cubulete mici. Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza subtire. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se caleste pana se albeste carnea si intra usor furculita. Se adauga pasta de ardei si ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna pana se evapora toata apa lasata. Se condimenteaza cu piper, iar la final se adauga masline, ardeiul si patrunjelul. Se amesteca bine, se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc.

Se ia cate o clatita si se aseaza pe mijlocul ei cca 2 lg de amestec de pui si ciuperci. Se impacheteaza clatitele la fel ca sarmalele si se aseaza intr-un vas de ceramica uns bine cu unt.

Smantana se amesteca bine cu oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se toarna peste clatite. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava, se rade deasupra cascavalul si se mai da pentru cca 5-6 minute la cuptor.

Se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

La umplutura, folosind pasta de ardei, nu a mai fost nevoie de sare, pasta fiind deja sarata.

2

Pentru gratinat se poate folosi iaurt in loc de smantana.

3

Daca este prea groasa smantana, se pot adauga 2-3 lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate