Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate

de mirela0911 in Pui, 17 Feb 2016 | 6605 vizualizari

 

Si daca tot e la moda prepararea clatitelor, am zis sa vin si eu cu ceva!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • sare
  • 3 lg ulei
  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • apa minerala

Pt.umplutura:

  • 3-4 lg ulei
  • 1 piept de pui dezosat
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 2 lg masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • piper
  • 1 lg patrunjel verde tocat

Pt. gratinat:

  • 300 g smantana
  • sare roz de himalaya, piper
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate:

Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se toarna din nou apa minerala cate putin pana se va obtine consistenta dorita. Se coc clatitele in tigaia bine incinsa si stropita din cand in cand cu putin ulei. 

Umplutura: Pieptul de pui se spala si se zvanta sau se sterge cu prosoape de surplusul de apa. Se taie cubulete mici. Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza subtire. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga carnea. Se caleste pana se albeste carnea si intra usor furculita. Se adauga pasta de ardei si ciupercile si se lasa sa se caleasca impreuna pana se evapora toata apa lasata. Se condimenteaza cu piper, iar la final se adauga masline, ardeiul si patrunjelul. Se amesteca bine, se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc.

Se ia cate o clatita si se aseaza pe mijlocul ei cca 2 lg de amestec de pui si ciuperci. Se impacheteaza clatitele la fel ca sarmalele si se aseaza intr-un vas de ceramica uns bine cu unt.

Smantana se amesteca bine cu oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se toarna peste clatite. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Se scoate tava, se rade deasupra cascavalul si se mai da pentru cca 5-6 minute la cuptor.

Se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

La umplutura, folosind pasta de ardei, nu a mai fost nevoie de sare, pasta fiind deja sarata.

2

Pentru gratinat se poate folosi iaurt in loc de smantana.

3

Daca este prea groasa smantana, se pot adauga 2-3 lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate