Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 3205 vizualizari

 

Pentru sarbatorile de iarna de obicei fac fel de fel de fursecuri si biscuiti. Combin tot felul de gusturi si glazuri. Imi place tare mult sa le fac si as sta o zi intreaga doar sa pictez, glazurez biscuiti :) fara sa ma plictisesc.

Daca aveti copii sunt sigura ca se vor bucara sa va ajute.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina rama sau unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr nuca macinata
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Glazura:
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata:

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala.

Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.

Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade).

Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la  cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.

Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.

Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

T I M E A 1

22.12.2013, 20:30

Pusha , Lavinia

diaconta 1

26.12.2013, 23:40

Ma uimesti cata rabdare si inspiratie ai

T I M E A 1

27.12.2013, 10:38

Dia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca