Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

de merisor in Oaie, 17 Apr 2016 | 825 vizualizari

 

Pot sa spun ca sunt cele mai reusite coaste de miel pe care le-am preparat pana acum si asta datorita aparatului de marinat FoodSaver.


Este foarte util cand vine vorba de marinarea carnurilor, pentru ca prin vidare carnea isi deschide porii si primeste in interiorul ei toate aromele cu care o marinam, devenind in acelasi timp foarte suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 750 g coaste de miel
  • Pentru marinat:
  • 100 g mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • o doza de bere
  • ghimbir ras
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 frunze busuioc
  • In plus pentru preparat:
  • ulei
  • 1 lingura miere
  • boia de ardei afumata
  • Pentru garnitura:
  • 500 g cartofi albi
  • 250 g rosii cherry
  • 25 g unt
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver:

Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre.

Preparam marinata.

Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o pasta pe care o amestecam cu mustarul.

Cu aceasta pasta vom masa carnea de pe coastele de miel si le lasam cateva minute sa se odihneasca, apoi le asezam in caserola pentru marinare FoodSaver si adaugam berea peste ele, frunze rupte de busuioc si o foaie de dafin.

 Inchidem caserola cu capacul din dotare si comutam butonul pe pozitia pentru vidare.

Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver si vidam de doua sau chiar trei ori, pentru un rezultat mai bun.

Deconectam caserola de la aparatul Food Saver, comutam butonul pe pozitia inchis si dam caserola la frigider pentru o ora.

Dupa acest interval, scoatem coastele de miel din caserola si le transferam intr-o tava de copt, unsa cu ulei.

Printre coaste, asezam felii de cartofi masate cu putin unt si condimentate cu sare si piper, precum si crengute de rozmarin si rosii cherry cu ciorchine cu tot.

Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand atat coastele cat si cartofii sunt bine rumenite.

Pe parcurs, mai invartim coastele de pe o parte pe cealalta si le mai stropim cu cate putina marinata.

Dupa stingerea focului, ungem coastele cu putina miere, cu ajutorul unei pensule si presaram boia de ardei afumata, peste ele.

Le mai lasam la cuptor asa unse, cu focul stins, 5-6 minute, apoi le servim cu mare pofta.

Sunt delicioase in aceasta combinatie si merg servite mai ales cu mustar.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Si cartofii pot fi stropiti cu putina marinata de la miel, in timpul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

merisor 1

19.04.2016, 10:40

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:33

Deosebite Arata intr-un mare fel Sa mearga la favorite

Camelya 1

12.05.2016, 11:48

Absolut minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L