Coaste de porc cu cartofi la cuptor

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2015 | 13794 vizualizari

 

Daca stai sa te gandesti toata lumea stie sa gateasca. Dar cel mai interesant nu este sa faci mancarea, sa urmaresti niste pasi scrisi pe o hartie. Mie imi place ca atunci cand mananc ceva si imi place, sa imi imaginez cum a procedat bucatarul.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg coaste de porc
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 4 cartofi mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 50 gr ulei de masline
  • rozmarin
  • sare, piper
  • 50 g miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc cu cartofi la cuptor:

Spalam bine coasta de porc. O crestam usor si o punem intreaga intr-un castron. Peste coaste presaram usturoiul taiat feliute. Facem un amestec din uleiul de masline, vin, zeama de lamaie, miere, rozmarin, sare, piper si ungem pe ambele parti coasta intreaga de porc.

Cartofii ii curatam si ii taiem felii potrivite si ii punem alaturi de coaste in castron. Lasam 10-15 minute ingredientele in bait. Intr-un vas de yena punem coastele, cartofii si sosul ramas si d-am la cuptor la 200 de grade. Se lasă la cuptor 30-45 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca arome putem folosi:cimbru, ghimbir uscat bere,foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

tarasmariana 1

22.04.2015, 08:29

Ce bunatate!Bravo!

Constelatialeu 1

22.04.2015, 13:07

Le-am gasit,din pacate sunt mancate,deci mai repeta figura si mi le trimiti cu fancurier...

reisnaor_2006 1

22.04.2015, 14:00

Cleme))s-a facut

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute