Coaste de porc dulci picante

de diaconta in Porc, 5 Feb 2012 | 13244 vizualizari

 

Pentru ca-i o zi de iarna mohorâta si foarte rece,am zis ca merg niste costite de porc,chiar daca au avut ceva grasime.Au fost delicioase alaturi de o garnitura de cus-cus si de ardeii cu varza pusi de cu toamna la pastrare în camara.A venit vremea sa fac cunostinta si cu chilly,nu l-am folosit pâna acum la mâncaruri.Au fost minunate,moi,dezlipicioase de pe os,cu un gust picant atenuat de dulceata mierii

 

INGREDIENTE

 

  • Coaste de porc(cam 1 kg)

Pentru marinata:

  • 200 ml bere
  • 100 ml ulei de masline
  • O lingura sos de soia
  • O lingurita pudra de ghimbir(as fi preferat proaspat,dar n-am gasit)
  • Boabe de piper
  • Boabe de coriandru
  • Sare,piper
  • Sucul de la o portocala
  • 0 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • O crenguta de rozmarin

Pentru sosul dulce-picant:

  • O lingura ketchup dulce
  • O lingura ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • ½ lingurita pudra de chilly
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa la marinat peste noapte.



A doua zi am pus punga cu costitele intr-o tava si am lasat cam 40 de minute la cuptor.Dupa acest timp,costitele sunt destul de moi,asa ca le vom scoate din punga si punem peste ele sosul dulce picant,obtinut prin amestecul ingredientelor.Mai lasam la cuptor cam 30 de minute,timp suficient ca ele sa se inmoaie si sa se desprinda de pe os.Vor avea o culoare rumena superba.



Am servit cu garnitura de cus-cus si muraturi din productia proprie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

nadea68 1

13.12.2013, 21:21

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:18

Panacris 1

19.02.2014, 08:29

Delicioase coaste!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc dulci-picante