Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
...un desert cu fructe de toamna, asta am ales eu( desi merge perfect si vara) mai mult decat delicios, isi trage originea pe undeva pe la inceputul coloniilor anlgo-americane...nu-i nici crumble, dar nici placinta, seamana mai curand cu o budinca....are fructe multe deasupra si este extrem de aromat :)...cu dedicatie Gabytei mele dragi ...asa de ziua ei frumoasa...in dar :) ca tare merita toata pretuirea mea :x
Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia, siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele...
Se pun la robot migdalele si se macina( dupa dorinta le putem macina mai grosier).
Se amesteca faina cu migdalele, praful de sare, praful de copt, sarea, zaharul, coaja de lamaie si laptele sa preparam crema, care va trebui sa fie fluida.
Untul se topeste si se pune in tava( eu am avut o tava de portelan de lasagna) care se preteaza perfect si pentru cobbler.
Deasupra turnam crema, si nu amestecam, si la sfarsit asezam fructele...daca ramane sirop il scurgem peste fructe. Nu amestecam.
Coacem la 180 de grade pentru o ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. ( eu zic ca dureaza o ora), lasam putin la racit si putem servi dupa dorinta cald sau rece :)
Nu va asteptati sa se taie perfect ca o prajitura pentru ca nu se poate asta...:) Ca mod de servire ,daca aveti inghetata de vanilie sa stiti ca merge perfect alaturi :)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola