Cobbler cu fructe

de RuxyRux in Prajituri, 6 Sep 2013 | 2769 vizualizari

 

...un desert cu fructe de toamna, asta am ales eu( desi merge perfect si vara) mai mult decat delicios, isi trage originea pe undeva pe la inceputul coloniilor anlgo-americane...nu-i nici crumble, dar nici placinta, seamana mai curand cu o budinca....are fructe multe deasupra si este extrem de aromat :)...cu dedicatie Gabytei mele dragi ...asa de ziua ei frumoasa...in dar :) ca tare merita toata pretuirea mea :x

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 300 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 170 gr zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Fructe:
  • 1 kg prune
  • 1 kg pere
  • 1 cana de afine
  • 1 cana de boabe de struguri( hamburg tamaios)
  • 1 lingura de sirop de artar( sau inlocuiti cu zahar brun)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un praf de cardamon( optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler cu fructe:

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia, siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele...


Se pun la robot migdalele si se macina( dupa dorinta le putem macina mai grosier).


Se amesteca faina cu migdalele, praful de sare, praful de copt, sarea, zaharul, coaja de lamaie si laptele sa preparam crema, care va trebui sa fie fluida.


Untul se topeste si se pune in tava( eu am avut o tava de portelan de lasagna) care se preteaza perfect si pentru cobbler.


Deasupra turnam crema, si nu amestecam, si la sfarsit asezam fructele...daca ramane sirop il scurgem peste fructe. Nu amestecam.


Coacem la 180 de grade pentru o ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. ( eu zic ca dureaza o ora), lasam putin la racit si putem servi dupa dorinta cald sau rece :)


Nu va asteptati sa se taie perfect ca o prajitura pentru ca nu se poate asta...:) Ca mod de servire ,daca aveti inghetata de vanilie sa stiti ca merge perfect alaturi :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cobbler cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

07.09.2013, 23:13

Iti multumesc Tania draga mea

laura_n 1

08.09.2013, 15:37

demential si ca aspect, demential si ca si combinatie, cred ca gustul este pe cinste

RuxyRux 1

15.09.2013, 21:28

Multumesc Laurica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si fructe