Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 11 Oct 2012 | 5281 vizualizari

 

Cu gandul la toamna, am incropit o reteta ingenioasa de guguluf cu mirodenii peste care am presarat un deliciu de glazura din suc de mere condimentata cu anason, si a rezultat o bunatate de desert ce are un miros de butic de mirodenii in amestec cu iz de cozonac, numai buna de lins pe degete. Cand am scos-o din cuptor... toate simturile mele si-au dat concursul pentru a aprecia mai bine bunatatea pregatita: ochii mi-erau furati de auriul pufos, aromele imi gadilau placut narile invitand gura sa saliveze abundent la gandul unei bucatele perfecte de aroma, gust si culoare.
Azi la rubrica Stiati ca... despre Anason: care stimuleaza secretia bilei si ajuta la digestie dupa mancarurile copioase. Este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun, precum si a painii si a prajiturilor, compoturilor de mere si pere, a grisului cu lapte, a gemului de prune si a lichiorurilor: pastis, uzo, bautura din orez, sambuca.
Deoarece aroma este foarte puternica, ce domina celelalte arome, se consuma cu moderatie la gatit si copt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 grame branza Ricotta;
  • - 120 grame branza de vaci;
  • - 2 oua de casa;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon;
  • - 3 linguri ulei de cocos;
  • - un varf de cutit sare;
  • - 1 lingura muguri de pin;
  • - 2 linguri seminte de in;
  • - 2 linguri seminte de susan;
  • - un praf de sofran;
  • - 3 linguri goji;
  • - 190 grame faina alba;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 120 ml suc de mere;
  • - 3 stelute de anason;
  • - 150 grame zahar brun.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf):

Pentru blat procedati asa:

Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final. Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un bol branza ricotta si branza de vaci impreuna cu cele doua oua, zaharul, sarea si plicul de zahar vanilat pana obtineti o crema densa. Adaugati apoi uleiul de cocos peste aceasta compozitie si amestecati inca putin. Intr-un alt bol, presarati faina si praful de copt la care se adauga mugurii de pin, semintele de in si susan, sofranul si goji. Atentie la goji! Nu folositi uscate pentru ca nu sunt gustoase si moi, iar daca le folositi astfel in aluat, dupa coacere devin si mai uscate. Daca totusi nu gasiti decat uscate in comert, puteti sa le lasati in apa pentru 10 minute, le stergeti apoi cu un servet de bucatarie si le puneti in aluat. Adaugati faina cu semintele in aluatul cu branza si amestecati usor pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Turnati compozitia in tava de guguluf si introduceti la cuptor pentru 45-50 de minute pana cand scobitoarea cu care testati aluatul, va iesi uscata.

Pana se coace guguluful, preparati glazura asa: intr-o cratita turnati sucul de mere (daca aveti un storcator de fructe si reusiti sa-l pregatiti homemade e si mai bine) si zaharul brun si amestecati continuu ca sa nu se prinda zaharul de oala. Adaugati anasonul ca sa se aromatizeze glazura si mai lasati cateva minute pe foc, apoi retrageti si turnati peste blatul usor racit, dupa ce l-ati scos din forma pe o tava sau o farfurie rotunda. Daca doriti intensificarea aromei de anason, aceasta se poate pisa usor in mojar si apoi o amestecati in glazura, insa cu moderatie pentru ca este puternica aroma. 

Este un desert minunat, cea mai buna creatie a mea cu condimente la capitolul deserturi, este foarte aromata si gustoasa.

 

TIPS-URI

1

Merge perfect servita cu vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini checuri cu crema de branza