Prajitura cu mascarpone si fructe

de ela in Prajituri, 4 Ian 2014 | 113912 vizualizari

 

un deliciu....este atat de buna ca ai manca toata tava )))

 

INGREDIENTE

  • BLATURI:
  • 5 oua x 2
  • 5 linguri zahar x 2
  • 4 linguri faina x 2
  • 1 lingura cacao x 2
  • 2 linguri praf ciocolata CREME OLE de la dr Oetker (sau budinca de ciocolata) x 2
  • 1 praf de sare x 2
  • 1 plic de praf de copt x 2
  • 1 plic zahar vanilat x 2
  • CREMA:
  • 1 conserva mare compot de cockteil de fructe 820 gr
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de caise
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de oua (se poate si fara)
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe:

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.

Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca. La fel procedeam si cu al doilea blat. Eu am folosit tava mare de la delimano.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia. Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem fructele si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor. Topim ciocolata cu frisca lichida si lichiorul de oua,apoi adaugam untul si omogenizam pana se topeste tot untul.Turnam peste blat si nivelam cu cutitul. Lasam la racit cateva ore, apoi decoram dupa gust.

TIPS-URI

1

se pot folosi si alte fructe,chiar din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata