Prajitura noapte venetiana

de loredanaaa in Prajituri, 17 Feb 2013 | 2166 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura de Sf. Valentin,nu prea fac eu asa prajituri,dar am zis sa incerc,si chiar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 9 linguri de faina
  • zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • 250 unt g (unt moale, la temperatura camerei)
  • 200 g ciocolata neagra/amaruie
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura noapte venetiana:

Prima data se face blatul alb:


Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar)


Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor.


Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de marime30x20 cm).


Intindeti bine si se niveleaza pe toata tava.


Acum se face stratul maro:


Se bat spuma 4 albusuri .Dupa ce ati batut bine albusurile amestecati cu 8 linguri de zahar,apoi pe rand galbenusurile. Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 3 linguri de cacao - amestecati usor.


Acest aluat se toarna deasupra aluatului alb, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.


Se coace la foc mediu(eu la 180 grade cam 35 minute, pana trece testul scobitorii,depinde ce cuptor aveti)


Lasati sa se raceasca bine.


Intr-o cratita puneti cele 6 galbenusuri ramase, 250 grame de zahar si 5 linguri de lapte.Puneti cratita pe baie de aburi si amestecati continuu pana compozitia se ingroasa putin.Cand e gata lasati-o sa se raceasca


Untul(200g) moale se bate spuma bine si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri ce ati preparat-o mai inainte . Adaugati cate 1-2 linguri treptat, ca sa nu se taie compozitia.


Blatul e mai bine sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc(eu l-am facut cu sirop de capucino)


Crema o puneti peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.Puneti-o in frigider sau la rece


In acest timp preparati glazura:


Se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 7linguri de lapte si 50g de unt,3 linguri de zahar - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.Turnati glazura abia calda(dar nu fierbinte ca va topi untul).


Nivelati si dati la rece sa se patrunda bine cateva ore.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura noapte venetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

loredanaaa 1

19.02.2013, 20:44

multumesc merisor

Panacris 1

19.02.2013, 20:57

loredanaaa 1

19.02.2013, 23:56

multumesc cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si gem