Black & White Angel Food Cake

de Furnicuti in Prajituri, 27 Iul 2011 | 13632 vizualizari

 

Pentru cine are albusuri ramase de la alte prajituri sau inghetate, iata reteta perfecta ca sa le folositi. Foarte aromata si simplu de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 130 g faina
  • 300 g zahar fin (150g pentru albusuri, 150 pentru faina)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie sau aroma de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black & White Angel Food Cake:


Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie.


Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita.


Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, iar cand se intaresc, adaugam zeama de lamaie. Dupa ce albusurile sunt tari, adaugam pe rand cate o lingura de zahar, continuand sa mixam, iar la sfarsit punem zaharul vanilat.


Peste albusuri presaram cate o lingura din amestecul de faina si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pentru a pastra blatul foarte aerat.


Turnam jumatate din blat intr-o tava neunsa, iar cu o spatula sau un cutit spargem bulele de aer, daca exista. Restul il amestecam cu cele doua linguri de cacao si il turnam peste primul strat. Spargem bulele de aer si dam tava la cuptor, la 160 de grade, pentru 55 - 60 de minute. Dupa ce s-a racorit putin, cu ajutorul unui cutit desprindem blatul de pe peretii vasului si scoatem prajitura pe un platou.


TIPS-URI

1

este perfecta cu o cana de cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Black & White Angel Food Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sidy 1

28.07.2011, 07:27

Eu am venit cu cafeaua dupa mine primesc o feliuta ?

adry88 1

11.08.2011, 21:45

grozava

Lavinia 1

25.11.2012, 00:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Eclere