Black & White Angel Food Cake

de Furnicuti in Prajituri, 27 Iul 2011 | 10987 vizualizari

 

Pentru cine are albusuri ramase de la alte prajituri sau inghetate, iata reteta perfecta ca sa le folositi. Foarte aromata si simplu de facut :)

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 130 g faina
  • 300 g zahar fin (150g pentru albusuri, 150 pentru faina)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie sau aroma de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black & White Angel Food Cake:


Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie.


Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita.


Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, iar cand se intaresc, adaugam zeama de lamaie. Dupa ce albusurile sunt tari, adaugam pe rand cate o lingura de zahar, continuand sa mixam, iar la sfarsit punem zaharul vanilat.


Peste albusuri presaram cate o lingura din amestecul de faina si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pentru a pastra blatul foarte aerat.


Turnam jumatate din blat intr-o tava neunsa, iar cu o spatula sau un cutit spargem bulele de aer, daca exista. Restul il amestecam cu cele doua linguri de cacao si il turnam peste primul strat. Spargem bulele de aer si dam tava la cuptor, la 160 de grade, pentru 55 - 60 de minute. Dupa ce s-a racorit putin, cu ajutorul unui cutit desprindem blatul de pe peretii vasului si scoatem prajitura pe un platou.


 

TIPS-URI

1

este perfecta cu o cana de cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Black & White Angel Food Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sidy 1

28.07.2011, 07:27

Eu am venit cu cafeaua dupa mine primesc o feliuta ?

adry88 1

11.08.2011, 21:45

grozava

Lavinia 1

25.11.2012, 00:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat