Cocartau

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 9895 vizualizari

 

Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
  • niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici,
  • un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
  • cateva feliute de slaninuta afumata.
  • Pt.decor
  • un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocartau:

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turnt deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent.

Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, sa revenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocartau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

07.03.2010, 19:55

da, Bunica , am mentionat ca si bunica mea as ii numea si asa ii si facea dar eu am preluat si prelucrat si zic eu imbunatatit cum ai zis si tu, dar intr-adevar asa se cheama reteta originara ''puricei', sau puricei boieresti.

iry-gabriela 1

22.05.2012, 00:17

-Marius- 1

19.12.2016, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive in foietaj