Cocartau

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2010 | 4357 vizualizari

 

Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
  • niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici,
  • un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
  • cateva feliute de slaninuta afumata.
  • Pt.decor
  • un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocartau:

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turnt deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent.


Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, sa revenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocartau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

07.03.2010, 19:55

da, Bunica , am mentionat ca si bunica mea as ii numea si asa ii si facea dar eu am preluat si prelucrat si zic eu imbunatatit cum ai zis si tu, dar intr-adevar asa se cheama reteta originara ''puricei', sau puricei boieresti.

iri_iri 1

22.05.2012, 00:17

-Marius- 1

19.12.2016, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu spanac umplute cu branza