Tarta cu spanac si feta

de Criss in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 2578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta:
  • -500 g faina
  • -200 g ut sau margarina
  • -1 ou
  • -4-5 linguri lapte rece
  • -1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -500 g branza feta
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -2 cepe
  • -2 bucati usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si feta:

Aluatul de tarta:


Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se pune pentru 10 minute in cuptor. Apoi se presara putin gris care va absorbi din umezeala amestecului de spanac si branza. Se pune umplutura, se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.


Umplutura:


Spanacul se spala, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa. Apoi se toaca, se amesteca cu branza feta, cu ceapa calita si usturoiul. Sare nu se mai pune pentru ca feta e destul de sarata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

24.11.2010, 14:16

nadina73 1

25.11.2010, 00:25

Criss 1

25.11.2010, 08:37

Merci.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si sunca