Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

de simonacallas in Paste, 26 Mar 2014 | 900 vizualizari

 

E mai migaloasa ea, dar e de mare "angajament" (adica efect :) ) Se pot folosi insa si cochilii XXL (acele Jumbo Shells) care sunt mult mai usor de manevrat.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame paste "conchiglie"
  • 200 grame spanac
  • 50 grame gorgonzola
  • 30 grame mozzarella
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 600 grame roşii
  • 3 ulei măsline
  • busuioc verde
  • 25 grame parmezan
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara:

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.



Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust.



Spanacul mărunţit fin se căleşte în 1 lingură ulei de măsline până se evaporă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească, apoi se adaugă oul, gorgonzola şi mozzarella dată pe răzătoare, un praf de piper, sare (după gust) şi se amestecă până se omogenizează.



Se fierb pastele al dente conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se lasă la răcit.



Într-un vas termorezistent se pune jumătate din cantitatea de sos marinara. Se umple fiecare cochilie cu amestecul de spanac şi brânză şi se aşază în vas. Deasupra se pune restul de sos, mozzarella şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se coace astfel timp de 25 minute, apoi se scoate folia şi se mai lasă în cuptor până când se rumeneşte brânza de deasupra (10-25 minute).



Se serveşte cald, cu parmezan ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

anca_rm 1

27.03.2014, 08:47

cred ca sunt bune

MotanLaOale 1

27.03.2014, 08:49

simonacallas 1

27.03.2014, 09:33

Anca

Motanel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!