Cocktail Blue Lagoon (Laguna albastră)

de simonacallas in Cocktail, 12 Mai 2014 | 14590 vizualizari

 

Cred că tuturor ne plac cocktail-urile. Sunt delicioase, sunt frumos colorate şi au un aer exotic. În mare, cocktail-ul este o combinaţie de lichide buvabile, de obicei unele dintre ele sunt alcoolice, dar există şi cocktail-uri non-alcoolice.

Blue Lagoon este un cocktail de vară, popular, care conţine, printre ingrediente, lichior Blue Curaçao. E uşor de făcut, necesită 3 ingrediente (Blue Curaçao, vodcă, limonadă) + gheaţă (multă gheaţă) şi e delicios. Culoarea de un albastru electrizant e superbă şi aminteşte de Marea Caraibelor, într-o zi de plajă.

 

INGREDIENTE

  • 30 ml lichior Blue Curaçao
  • 30 ml vodcă
  • 3 limete
  • 1 linguriţă sirop de agave
  • 6-7 cuburi de gheaţă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail Blue Lagoon (Laguna albastră):

Am stors sucul de la limete, am îndulcit cu sirop de agave. Am umplut paharul de cocktail pe 3 /4 cu gheaţă, am turnat vodca, apoi lichiorul şi la final am turnat limonada.

Am servit imediat, cu mult spor :)

TIPS-URI

1

Cantităţile de lichide variază, în funcţie de preferinţe; bartenderii folosesc între 25 şi 45 ml din băuturile alcoolice; dar ideea de bază este că se folosesc volume egale de vodcă şi curacao. Eu am ales varianta cu 30 ml vodcă – 30 ml curacao şi, pentru că nu am (încă :) ) măsură specială, am măsurat cu lingura – am pus câte 2 linguri din fiecare.

2

Limonada poate fi înlocuită cu Sprite/7Up sau suc de ananas; ori se folosesc proporţii egale de suc de ananas şi limonadă.

3

Se poate jongla cu ingredientele, totul este ca băutura rezultată să aibă culoarea turcoaz – pentru că de la culoare i se trage numele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail Blue Lagoon (Laguna albastră)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simonacallas 1

12.05.2014, 22:24

Va multumesc

Lavinia 1

13.05.2014, 11:30

ce culoare minunata

MOKUSKA 1

27.05.2014, 15:45

ma simt in Hawaii....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cocktail vodka & piersici