Cocos in vin (Coq au vin)

de vio_dreams in Pui, 16 Mar 2013 | 2939 vizualizari

 

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l vin rosu
  • 50 ml coniac
  • 1 crnguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva foi dafin
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr arpagic
  • 200 gr bacon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in vin (Coq au vin):

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .


Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.


Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.


A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul si dam la cuptor la foc mic cam o ora pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.


Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte.


Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .


Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .


Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .


Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin.


Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .


Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt.


Se serveste cu mare pofta !

 

TIPS-URI

1

daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in vin (Coq au vin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

17.03.2013, 00:11

Panacris 1

14.05.2013, 12:57

Xandrinne 1

20.08.2013, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mustar si cus cus