Cocos in vin (Coq au vin)

de vio_dreams in Pui, 16 Mar 2013 | 2874 vizualizari

 

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l vin rosu
  • 50 ml coniac
  • 1 crnguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva foi dafin
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr arpagic
  • 200 gr bacon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in vin (Coq au vin):

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .


Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.


Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.


A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul si dam la cuptor la foc mic cam o ora pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.


Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte.


Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .


Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .


Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .


Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin.


Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .


Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt.


Se serveste cu mare pofta !

 

TIPS-URI

1

daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in vin (Coq au vin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

17.03.2013, 00:11

Panacris 1

14.05.2013, 12:57

Xandrinne 1

20.08.2013, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro