Cocosel condimentat in lapte cu mancare de mazare si mamaliguta

de rivka in Pui, 25 Iul 2010 | 5839 vizualizari

 

Nu mai mancasem niciodata carne in lapte am tot vazut aici pe site si am zis hai sa incerc si sincer o sa mai fac e foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 cocosel micut
  • 1 cana lapte gras
  • ulei masline
  • 2 lingurite de patrunjel tocat uscat
  • 1 jumatate de lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingurita curry indian
  • sare
  • 1 lingurita condimente pt pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de chilli dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • pt mancarea de mazare
  • 1 borcan de mazare-morcovi jumate-jumate
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • ulei masline

pt mamaliguta

  • 1 cana apa
  • sare
  • faina malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocosel condimentat in lapte cu mancare de mazare si mamaliguta:

Se prepara mancarica de mazare in felul urmator:

Ceapa se toaca marunt se aseaza in cratita impreuna cu ardeiul capia tocat marunt si cateva linguri ulei de masline.Se lasa pe foc la dustuit pana se moaie ceapa bine si ardeiul , amestecandu-se din cand in cand, se adauga lingurita de praf de usturoi si mazarea cu morcovii impreuna cu lichidul din borcan.Se lasa sub capac la foc mic cca 15 minute in ultimele 5 minute se adauga verdeata si pasta de rosii.

Mamaliguta se prepara dintr-o cana de apa , sare si faina de malai.

Cocoselul se spala bine cu apa rece, se lasa cam 1 ora in apa rece cu 2 linguri mari de sare.Apoi se spala pe toate partile se unge cu un amestec de ulei masline impreuna cu patrunjelul, coriandrul, chimenul,piperul, praful de usturoi, curry-ul si condimentele pt pui si sosul de chilli dulce plus sosul de soia(eu am folosit foaaarte multe condimente dumneavoastra puneti dupa gust, mie asa mi-aplacut sa fie cat mai condimentat)  se aseaza intr-un vas de cuptor ceramic am folosit eu am observat ca iese carnea mai frageda mai buna, se toarna in vas si o cana de lapte gras, se acopera si se lasa cateva ore la frigider.

Cocoselul se da cca 1 ora la 240 grade la cuptor in ultimele 20 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste regulat cu sosul din tava pana prinde o culoare rosiatica.

Cocoselul se serveste alaturi de mancarica de mazare cu morcovi si mamaliguta alaturti de cate o lingura mare din sosul format in tava in care am pregatit cocoselul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocosel condimentat in lapte cu mancare de mazare si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Teo 1

26.07.2010, 19:27

ce face cocosul cand se vede in lapte ?vreau sa incerc nu am facut pana acum;

Sylvia 1

26.07.2010, 19:44

Excelenta reteta si aici gasesc niste cocosei mici de tot pe la 350 de grame unul, se topesc in gura . Mi-ai facut pofta

elena1988 1

22.03.2011, 18:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galletto (cocos mic) umplut si varza calita