Cocotort :))

de Anamaria7 in Torturi, 25 Aug 2009 | 2134 vizualizari

 

Va place cocosul? Mult? Cat de muuult? Foarte mult! Atunci incercati!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 165g zahar pudra
  • 105g faina
  • 10 albusuri
  • 210g zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lgt praf de copt
Pentru crema:
  • 2 albusuri
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg apa rece
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 200g nuca de cocos prajita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocotort :)):

Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta de migdale. Adaugati faina amestecata cu zaharul pudra in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. Nu amestecati prea mult, pentru a nu pierde din volumul compozitiei. La fel procedati si cu nuca de cocos.


Transferati amestecul intr-o forma rotunda de tort de 23cm (preferabil din cele cu perete detasabil) pe care ati tapetat-o inainte cu unt si faina (doar partea de jos). Coaceti pana cand tortul isi revine dupa ce il apasati usor cu degetul (30-35min).


Pentru crema, bateti albusurile din nou cu sarea, apoi adaugati zaharul, iar cand a devenit lucioasa, turnati apa. Puneti crema pe bain-marie si continuati sa o mixati pe viteza medie pana cand se mai intareste putin (3-5min). Dupa ce luati crema de pe foc, adaugati si esenta de migdale.


Crema se asaza uniform pe blatul scos din forma (dupa ce s-a racit). Pentru a presara frumos cocosul prajit si pe margini, puneti cateva linguri pe o foaie de hartie si suflati! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocotort :))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

luminita20_2006 1

30.08.2009, 18:51

elena1988 1

03.02.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine