Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

de cristeena20 in Peste, 27 Aug 2012 | 2735 vizualizari

 

E una din retetele de cod care imi palc cel mai mult... Dar cred ca in Romania e greu de gasit cod ( trebuie sa fie cod sarat sau congelat dar gros)

 

INGREDIENTE

  • 3-4 felii de cod
  • 500 gr cartofi mici pentru fiert in coaja
  • 2 ardei grasi rosii sau verzi
  • ulei d emasline
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti:

- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte. Coacem pe gratar si ardeii grasi apoi ii curatam si ii rupem fasii.


- cartofii mici si rotunzi (albi dar sunt buni si cei rosii) se sareaza si se dau la cuptor sa se coaca cam o ora. Cand sunt bine copti se scot si se zdrobesc (eu ii iau intr-o manusa de bucatarie in palma si le dua cate un pumn:D ) . Se pun intr-un castron si se presara cu ulei de masline, se adauga usturoi pisat, sare, piper, pestele maruntit si ardeii copti rupti si ei fasii (ardeii sunt facultativ..mie imi palce cu ardei). Se acopera vasuçl si se agita toate ingredientele impreuna sa ia gust unul de la altul.se poate adauga putin otet de asemenea.


- se serveste cu vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cristeena20 1

27.08.2012, 23:16

E intr-adevar o bunatate!!!si eu l-am descoperit recent..multe lucruri am invatat de cnd sutn aici..mai ales ca am sot gurmand ..

Laly 1

28.08.2012, 10:28

Vin si eu la masa

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
File de cod pane