Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti

de cristeena20 in Peste, 27 Aug 2012 | 1577 vizualizari

 

E una din retetele de cod care imi palc cel mai mult... Dar cred ca in Romania e greu de gasit cod ( trebuie sa fie cod sarat sau congelat dar gros)

 

INGREDIENTE

  • 3-4 felii de cod
  • 500 gr cartofi mici pentru fiert in coaja
  • 2 ardei grasi rosii sau verzi
  • ulei d emasline
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti:

- Codul , daca e sarat de tine la desarat cu 3 zile inainte in apa rece si cand e gata, se pune pe gratar. Apoi se rupe fasii potrivite .( e important ca codul sa fie gros ). Se pune deoparte. Coacem pe gratar si ardeii grasi apoi ii curatam si ii rupem fasii.


- cartofii mici si rotunzi (albi dar sunt buni si cei rosii) se sareaza si se dau la cuptor sa se coaca cam o ora. Cand sunt bine copti se scot si se zdrobesc (eu ii iau intr-o manusa de bucatarie in palma si le dua cate un pumn:D ) . Se pun intr-un castron si se presara cu ulei de masline, se adauga usturoi pisat, sare, piper, pestele maruntit si ardeii copti rupti si ei fasii (ardeii sunt facultativ..mie imi palce cu ardei). Se acopera vasuçl si se agita toate ingredientele impreuna sa ia gust unul de la altul.se poate adauga putin otet de asemenea.


- se serveste cu vin rosu sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (13)

cristeena20 1

27.08.2012, 23:16

E intr-adevar o bunatate!!!si eu l-am descoperit recent..multe lucruri am invatat de cnd sutn aici..mai ales ca am sot gurmand ..

Laly 1

28.08.2012, 10:28

Vin si eu la masa

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Cod la cuptor si gratin de legume