Cod cu cartofi si smantana la cuptor

de cristeena20 in Peste, 31 Mar 2019 | 2848 vizualizari

 

E o reteta traditionala portugheza cu renumitul cod sarat-bacalhau. 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr peste cod (sarat )
  • 3 cepe medii
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar de vin alb
  • 6-8 cartofi mari
  • sos bechamel (300 -400 ml)
  • 200 gr smantana dulce de gatit
  • cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu cartofi si smantana la cuptor:

  • Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand oasele. 
  • Curatam ceapa si o taiem solzisori taiati fin; intr-o tigaie/cratita punem ulei de masline si adaugam ceapa, dafinul  si usturoiul la calit. Avem grija s anu ardem ceapa-dam la foc mic, amestecand si punand capacul, sa se inmaie bine ceapa. E important ca ceapa sa fie calita bine si inmuiata-fara a o arde. Cand e moale punem pestele maruntit si turnam vinul alb. La foc mai mare lasma sa scada bine vinul.Punem sare la nevoie si piper alb.
  • Intre timp pregatim si cartofii; se curata si se tau cubilete mici. In  mod normal se prajesc in ulei dar eu evit prajelile si i-am amestecat putin cu uleei, sar,e piper si praf de usturoi intr-un castron apoi in tava patrata a cuptorului am pus hartie de copt si am imprastiat cubuletele de cartosi-am dat la foc maxim sa se prajeasca-au iesit crocanti si ff buni-fara a fi nevoie sa ii prajesc.
  • Pregatim si sosul bechamel. Se poate cumpara gata facut, dar eu prefer sa il fac. Normal il fac dupa ochi -din cate stiu eu se pune 50 gr unt-50 gr faina-300-400 ml lapte. Punem faina cu untul la topit -adaugam laptele si amestecam cu un tel. Punem sare si piper dupa gust-eu razuiesc si nucsoara. Nu trebuie sa fie rpea gros-dar nici prea subtire. 
  • In vasul care va merge la cuptor punem pestele, cartofii, smantana si becahemlul si razuit putin cascava-Amestecam totul si deasupra mai razuim cascaval. Eu am folosit parmezan ca asa am avut
  • Dam la cuptorul preincalzit-lasam doar pana se rumeneste frumos deasupra-cca 20 minute. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie