Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

de cristeena20 in Peste, 24 Iul 2012 | 4400 vizualizari

 

Pestele "national " aici este codul sau Bacalhau cum zic eu. Cand am mers prima data intr-un supermarket am fost socata de miros si de pestele ala ciudat uscat care umplea coltul d epeste. Apoi am aflat ce e..si ce bunatati ies din el.

Aceasta e o reteta foarte simpla, pare banala,dar e foarte gustoasa..simti ca mananci peste.:) aici se mananca in ajunul Craciunului..asta e traditia.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de cod (mai groase)
  • legume (3 cartofi,2 morcovi, 8 pastai de fasole verde lata, cateva frunze d evarza -verde, 1 nap, conopida)- se aleg dupa preferinte
  • 2 oua
  • ulei de masline, usturoi pisat, sare, piper, otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido):

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar se pot cumpara fileuri congelate .


- se pune la fiert separat codul in apa cu sare si ulei de masline, putin coriandru


- legumele se fierb si ele, la fel si ouale.


- intr-un vas se scot fileurile de peste si se adauga alaturi legumele fierte. Se adauga ulei de masline deasupra, piper si putin otet cand se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

24.07.2012, 18:36

foarte bun

cristeena20 1

24.07.2012, 19:13

hehe...oricand esti binevenita...

MotanLaOale 1

24.07.2012, 19:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cod bachalau la gratar cu cartofi zdrobiti