Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)

de cristeena20 in Peste, 24 Iul 2012 | 7320 vizualizari

 

Pestele "national " aici este codul sau Bacalhau cum zic eu. Cand am mers prima data intr-un supermarket am fost socata de miros si de pestele ala ciudat uscat care umplea coltul d epeste. Apoi am aflat ce e..si ce bunatati ies din el.

Aceasta e o reteta foarte simpla, pare banala,dar e foarte gustoasa..simti ca mananci peste.:) aici se mananca in ajunul Craciunului..asta e traditia.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de cod (mai groase)
  • legume (3 cartofi,2 morcovi, 8 pastai de fasole verde lata, cateva frunze d evarza -verde, 1 nap, conopida)- se aleg dupa preferinte
  • 2 oua
  • ulei de masline, usturoi pisat, sare, piper, otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido):

- Daca pestele e uscat in sare atunci trebuie tinut in apa rece sa se inmoaie aprox 4 zile inainte de a-l gati , schimbandu-se apa de cateva ori pe zi. Nu se mai adauga sare ca e foarte sarat. Dar se pot cumpara fileuri congelate .


- se pune la fiert separat codul in apa cu sare si ulei de masline, putin coriandru


- legumele se fierb si ele, la fel si ouale.


- intr-un vas se scot fileurile de peste si se adauga alaturi legumele fierte. Se adauga ulei de masline deasupra, piper si putin otet cand se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod fiert cu legume (Bacalhau cozido)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

24.07.2012, 18:36

foarte bun

cristeena20 1

24.07.2012, 19:13

hehe...oricand esti binevenita...

MotanLaOale 1

24.07.2012, 19:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu garnitura de cartofi orientali