Aripi de pisica de mare cu sos de macris

de lili2010 in Peste, 6 Mar 2011 | 7953 vizualizari

 

Pisica de mare este un sortiment de peste a carui carne este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare alt peste.
De fapt,se mananca doar aripile,care nu au oase,doar niste cartilaje dispuse in forma de evantai care se elimina cu usurinta.
Carnea este fina si fara grasime,dar trebuie asociata cu un sos .

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi de pisica de mare 
  • doua legaturi bune de macris
  • 200ml smantana lichida
  • sare,piper
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • unt
  • ulei de masline
  • ierburi de Provence
  • 4 felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pisica de mare cu sos de macris:

Aripile mele de pisica au fost congelate...am vrut sa vad cum sunt la gust...

Deci...le-am decongelat,le-am uscat si le-am taiat in doua pe fiecare(au fost mari).

Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si ierburi de Provence.Am incins cuptorul.

Le-am impachetat si le-am dat la cuptor pentru 20 de minute.

Macrisul,l-am spalat in apa rece,scurs si tocat.

In tigaie,am pus la topit o bucata de unt,am calit macrisul tocat la foc mic.

Cand acesta a devenit usor brun,am adaugat vinul,sare si piper.

Am lasat 2-3 minute sa se evapore putin vinul,am adaugat smantana lichida si am lasat la foc mic pana a inceput sa fiarba.În cateva minute este gata.

Am scos pestele din cuptor,am pus sosul peste el si am servit cu cartofi natur.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Sosul merge foarte bine pentru alte tipuri de peste si in special pentru somon.Are un gust usor acrisor.

2

Nu caliti mult timp macrisul,adaugati vinul imediat ce acesta isi schimba culoarea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pisica de mare cu sos de macris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

cismaru_nicoleta 1

06.03.2011, 22:17

Auzi,dar sa nu razi de mine,da?
Care ssunt aripile in poze ca nu am vazut niciodata si nici nu-mi dau seama...
Doar nu alea verzi,nu?
Pisica de mare e verde????
Ce proasta is gramada..

elena1988 1

07.03.2011, 10:57

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ton la grill cu pasta de unt