Cod negru în frunze de banan

de Satisfyyourcravings in Peste, 27 Ian 2013 | 3842 vizualizari

 

Este unul dintre preparatele cele mai gustoase pe care le-am încercat vreodată!

 

INGREDIENTE

Pentru pește:

  • 2 bucăți de cod negru (steak)
  • 20 grame unt
  • 2 roșii mici decojite, fără semințe, tocate în cuburi
  • 1 fir ceapă verde tocată rondele
  • 100 grame frunze de banan
  • ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru sos:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 fire de ceapă tocată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 grame chives tocat mărunt
  • 1 chilli mic, fără seminţe, tăiat rondele
  • 1 căţei de usturoi tocat fin

Pentru garnitură:

  • 100 grame fasole verde
  • 10 grame unt
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi și tocați mărunt
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru în frunze de banan:

Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte. 

Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte în centrul fiecăreia, se sărează şi se piperează, se așează roșiile și ceapa verde, iar deasupra, untul. Se aduc marginile frunzelor de banan peste pește astfel încât acesta să fie acoperit complet. Se sigilează capetele cu scobitori. 

Se așează într-o tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius pentru 10-15 minute. 

Sosul se obține prin combinarea tuturor ingredientelor. Se sărează.

Pentru garnitură, se fierbe fasolea verde în apă cu sare pentru 3 minute. Se spală sub jet de apă rece 1 minut. 

Într-o tigaie, se încălzeşte untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul. Se infuzează uleiul 2-3 minute. Se adaugă fasolea și se sotează 3-4 minute. Se sărează și se piperează. 

După ce se scoate peştele de la cuptor, se taie/ rup frunzele de banan pentru a expune carnea. Se toarnă deasupra sosul obținut anterior și se servește cu garnitura de fasole verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru în frunze de banan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Minunat!

Mihaela11_jo 1

27.01.2013, 22:35

O delicatesa
Am mancat in Malaezia si e absolut delicios
Pentru Ruxy si cele interesate traiesc in Iordania si vand frunze de banan

RuxyRux 1

27.01.2013, 22:37

Stiu ca traiesti in Iordania..tara unde curg rauri de miere si lapte...dar nu stiam ca vinzi si frunze de banan! Astept oferte!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de cod si cartofi la cuptor