Cod negru în frunze de banan

de Satisfyyourcravings in Peste, 27 Ian 2013 | 1295 vizualizari

 

Este unul dintre preparatele cele mai gustoase pe care le-am încercat vreodată!

 

INGREDIENTE

Pentru pește:

  • 2 bucăți de cod negru (steak)
  • 20 grame unt
  • 2 roșii mici decojite, fără semințe, tocate în cuburi
  • 1 fir ceapă verde tocată rondele
  • 100 grame frunze de banan
  • ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru sos:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 fire de ceapă tocată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 grame chives tocat mărunt
  • 1 chilli mic, fără seminţe, tăiat rondele
  • 1 căţei de usturoi tocat fin

Pentru garnitură:

  • 100 grame fasole verde
  • 10 grame unt
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi și tocați mărunt
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru în frunze de banan:

Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte.


Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte în centrul fiecăreia, se sărează şi se piperează, se așează roșiile și ceapa verde, iar deasupra, untul. Se aduc marginile frunzelor de banan peste pește astfel încât acesta să fie acoperit complet. Se sigilează capetele cu scobitori.


Se așează într-o tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius pentru 10-15 minute.


Sosul se obține prin combinarea tuturor ingredientelor. Se sărează.


Pentru garnitură, se fierbe fasolea verde în apă cu sare pentru 3 minute. Se spală sub jet de apă rece 1 minut.


Într-o tigaie, se încălzeşte untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul. Se infuzează uleiul 2-3 minute. Se adaugă fasolea și se sotează 3-4 minute. Se sărează și se piperează.


După ce se scoate peştele de la cuptor, se taie/ rup frunzele de banan pentru a expune carnea. Se toarnă deasupra sosul obținut anterior și se servește cu garnitura de fasole verde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru în frunze de banan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Minunat!

Mihaela11_jo 1

27.01.2013, 22:35

O delicatesa
Am mancat in Malaezia si e absolut delicios
Pentru Ruxy si cele interesate traiesc in Iordania si vand frunze de banan

RuxyRux 1

27.01.2013, 22:37

Stiu ca traiesti in Iordania..tara unde curg rauri de miere si lapte...dar nu stiam ca vinzi si frunze de banan! Astept oferte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cod cu orez rosu si sos verde