Coji de portocale confiate

de diana_k in Dulceata / Gem, 19 Mar 2010 | 8622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si un pic coji de portocale
  • 1 kg zahar
  • 700 ml apa
  • 100ml suc de portocala
  • 1 plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coji de portocale confiate:

Cojile le tinem intr-un vas cu apa rece timp de 3 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi .
In a treia zi le scurgem de apa si le curatam de pielita alba, trebuie sa ramana 1 kg de coji, apoi le taiem subtiri ca betisoarele de chibrit.
Punem apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot adaugam cojile si sucul de portocala, lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore pana devin moi.La final punem si vanilia si amestecam putin sa se dizolve.
Trebuie sa amestecam continuu, mai ales spre final pt ca siropul scade si se prinde usor de fundul oalei.

Calde le punem in borcane bine uscate, le sigilam si le lasam sa se raceasca treptat invelite in paturi. Sunt un deliciu in prajituri si creme pt diferite dulciuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Coji de portocale confiate-0
Coji de portocale confiate-1
Coji de portocale confiate-2
Coji de portocale confiate-3
Coji de portocale confiate-4

COMENTARII (14)

jolygina

jolygina 1

24.08.2010, 23:09

eu le-am salvat dar cred ca le-as maca asa la cat de bine arata

diana_k

diana_k 1

26.08.2010, 16:40

cum am copii si in timpul sezonului mananca destul de multe portocale am adunat cojile intr0o punga in congelator, nu a durat multe zile si am avut cantitatea suficienta, atunci le-am preparat

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:05

eu ink nam incercat dar ma tenteaza la ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!