Colac

de nadina73 in Pizza, 18 Iul 2010 | 13492 vizualizari

 

foarte bun si pufos,dar nu era pentru noi ci l-am facut pentru o prietena

 

INGREDIENTE

  • 1,200 faina
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 3 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 5 vanilii
  • coaja de la 2 lamaie
  • lapte 300 ml-aproximativ depinde de faina foarte mult
  • 1 ou pt uns+mac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac:

Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu aluatul.


Se lasa la framantat si dospit in masina de paine.


Dupa ce aluatul a dospit bine se ia si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei(se ia o bucata din aluat pt impletit),iar deasupra se impleteste o coronita din 3 si se pune pe margina iar pe mijloc tot in 3 impletita se face o cruce.


Se unge bine cu un galbenus de ou si cu 2 linguri de lapte apoi se presara mac ,


se lasa la caldura sa cresca 15 minute apoi se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 160 grade


Sincer pritena mea la dus la biserica pentru un parastas si de acea vroia in acesta forma.


Din pacate sectiune taiata nu am .


In schimb se poate face in aluat cu umplutura de cacao,nuca ,stafide,rahat,mac.................acesta l-a vrut simplu

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.07.2010, 11:22

nu am o pretenti..sa fie la fel k asta k e bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

nadina73 1

20.07.2010, 03:14

ok rocsi se va onora comanda dar vi dupa el

Rodica69 1

26.01.2014, 11:56

Multumesc mult de tot pentru reteta! Si eu tot colac pentru pomenire am facut (dar de aici inainte din aluatul acesta o sa fac si cozonacii). A fost usor de facut, a iesit gustos, intr-adevar foarte pufos, si totusi si-a pastrat bine forma (ceea ce este important in cazul colacilor care trebuie dusi la biserica).
Ca mentiuni:
- am folosit drojdie uscata
- pentru ca nu am masina de facut paine si, deci, trebuie sa framant manual aluatul, am frecat galbenusurile cu zaharul (ca sa fiu sigura ca se dizolva).

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt