Colac cu cascaval si cartofi

de nadina73 in Piine, 5 Ian 2011 | 6761 vizualizari

 

foarte moale si pufos

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 400 ml lapte
  • 1 cana piure de cartofi (cana de 400)
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ulei de masline
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu cascaval si cartofi:

Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia .

Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se zdrobesc si se amesteca cu lapte, putina sare, 2 linguri de unt si cascavalul ras. Acest piure de cartofi  se pune in masina de paine cu celelalte ingrediente.

Se pun in masina de paine faina, laptele, drojdia dizolvata, zaharul, ouale, sarea, uleiul (de masline e mult mai bun) si pireul de cartofi. Se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce aluatul a dopit se scoate si se imparte in 3 parti egale (cat de cat). Se impleteste in 3, se pune colacul obtinut intr-o tava (de preferat intr-o tava sau un vas cu pereti mai inalti)se lasa la cresut in tava 15-20 minute dupa care se unge cu ulei de masline si se pune la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.

In mijloc la colac se pune un paharel de tuica mic cu apa pt a ramane cu gaura (nu radeti.....hihi)

Este un colac grozav de bun  moale si pufos


 


 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu cascaval si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Schiacciata