Colac cu cascaval si cartofi

de nadina73 in Piine, 5 Ian 2011 | 3531 vizualizari

 

foarte moale si pufos

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 400 ml lapte
  • 1 cana piure de cartofi (cana de 400)
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ulei de masline
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu cascaval si cartofi:

Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia .


Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se zdrobesc si se amesteca cu lapte, putina sare, 2 linguri de unt si cascavalul ras. Acest piure de cartofi se pune in masina de paine cu celelalte ingrediente.


Se pun in masina de paine faina, laptele, drojdia dizolvata, zaharul, ouale, sarea, uleiul (de masline e mult mai bun) si pireul de cartofi. Se lasa la programul de framantat +dospit.


Dupa ce aluatul a dopit se scoate si se imparte in 3 parti egale (cat de cat). Se impleteste in 3, se pune colacul obtinut intr-o tava (de preferat intr-o tava sau un vas cu pereti mai inalti)se lasa la cresut in tava 15-20 minute dupa care se unge cu ulei de masline si se pune la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.


In mijloc la colac se pune un paharel de tuica mic cu apa pt a ramane cu gaura (nu radeti.....hihi)


Este un colac grozav de bun moale si pufos













 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu cascaval si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ela 1

07.01.2011, 18:32

ce frumos este

elena1988 1

11.02.2011, 16:27

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 09:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins-Chifle cu seminte de in