Paine Elena

de meosiris in Piine, 30 Aug 2011 | 3381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte
  • 15 g drojdie proaspata 
  • 1-2 lingurite sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 2 oua 
  • 2 linguri ulei 
  • faina cat cuprinde.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elena:

Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul.

Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea.

Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora.

Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici. Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C.

Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (8)

LUK 1

30.08.2011, 15:47

pufoasa si buna buna

alinutzika 1

30.08.2011, 15:59

ce pufoasa e!

mirela0911 1

30.08.2011, 22:25

ce frumoasa e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac decorativ cu seminte