Painici Laugenbrot

de Angelina_Elena in Piine, 14 Iun 2013 | 5573 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Adamache, dar cele care mi-au facut pofta au fost Ancuta, Timea, Buni si Gaby! Sunt foarte, foarte bune si aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calduta
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

In plus:

  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.

Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. 

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pentru 40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 12 bilute, aproximativ egale.

Punem apa la fiert intr-o oala si adaugam sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 6 painici si le lasam in apa aproximativ 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 6 painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem painicile din cuptor, le asezam pe o planseta si le lasam acoperite cu prosop pana se racesc. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot presara peste painici sare de mare sau seminte (mac, susan).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

laura_n 1

15.06.2013, 15:01

cele mai bune

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:36

Dyacand o sa le faci o sa te convingi de ce le face toata lumea!

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:37

asa e Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turtite cu chimen