Painici Laugenbrot

de Angelina_Elena in Piine, 14 Iun 2013 | 3660 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Adamache, dar cele care mi-au facut pofta au fost Ancuta, Timea, Buni si Gaby! Sunt foarte, foarte bune si aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calduta
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

In plus:

  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.


Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.


Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pentru 40 de minute.


Dupa ce aluatul a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 12 bilute, aproximativ egale.


Punem apa la fiert intr-o oala si adaugam sarea si bicarbonatul.


Cand incepe apa sa fiarba punem cate 6 painici si le lasam in apa aproximativ 30 secunde.


Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 6 painici.


Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.


Scoatem painicile din cuptor, le asezam pe o planseta si le lasam acoperite cu prosop pana se racesc.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Optional se pot presara peste painici sare de mare sau seminte (mac, susan).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

laura_n 1

15.06.2013, 15:01

cele mai bune

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:36

Dyacand o sa le faci o sa te convingi de ce le face toata lumea!

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:37

asa e Laura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa